marți, 29 decembrie 2009

● psihologia culorilor

ascultam un vers din sisu - din toate florile din lume .. " alb inocent , rosu pasional si un gram de verde..extraordinar " =] si m-am gandiiiit sa scriu despre semnificatia culorilor ..

Negru este culoarea autorităţii şi puterii. Este popular în modă, deoarece face oamenii să pară mai subţiri. Este, de asemenea, elegant şi fără varstă. Negrul, de asemenea, presupune supunerea. Preoţii se îmbrăca în negru pentru a arăta supunere faţă de Dumnezeu. Unii experţi în modă afirmă că o femeie îmbrăcată în negru semnifică supunerea faţă de bărbaţi. Veştmintele negre, pot fi, de asemenea, pline de forţă, sau fac că cel ce le poartă să pară distant sau chiar rău. Personajele rele, cum ar fi Dracula, de multe ori se îmbracă în negru.

Alb Miresele poartă alb pentru a simboliza puritate şi nevinovăţie. Albul reflectă lumina şi este considerat o culoare de vară. Albul este popular în decoraţiuni şi în modă, pentru că este luminos, neutru, şi merge cu orice. Cu toate acestea, albul arată murdăria şi, prin urmare, este mai dificil a-l menţine curat decît alte culori. Medicii şi asistentele medicale purtau alb pentru a sugera curăţenia. ( am scris cu o alta culoare pentru ca nu se vedea altfel ^^ ) .

Rosu Cea mai intensă emoţional culoare, roşul stimulează un ritm mai alert al inimii şi al respiraţiei. Este, de asemenea, culoarea dragostei. Hainele roşii atrag atenţia, iar cel ce le îmbrăca pare mai plinuţ. Deoarece este o culoare extremă, îmbrăcămintea roşie nu ajută în negocieri sau în confruntări. Maşinile roşii reprezintă o mare atracţie pentru hoţi. În decoraţiuni, culoarea este de obicei un accent. Designerii spun o canapea este , deoarece atrage atenţia.

Albastru
Culoarea cerului şi a oceanului, albastrul este una dintre cele mai populare culori. Stîrneşte exact reacţia opusă culorii roşii. Paşnic şi liniştitor, albastrul produce adevărate calmante chimice în corp, astfel el fiind des utilizat ca o culoare preferată pentru dormitoare. Albastrul poate fi, de asemenea, rece şi deprimant. Consultanţii în modă recomandă a se purta albastru la interviurile de recrutare, pentru că simbolizează loialitatea. Oamenii sunt mai productivi în camere albastre. Studiile arată că sportivii care ridica greutăţi sunt capabili să ridice mai mult în săli de gimnastică albastre.

Verde În prezent, cea mai populară culoare folosită în decoraţiuni, verdele simbolizează natura. Este cea mai uşoară culoare pentru ochi şi poate îmbunătăţi vederea. Este o culoare calmantă, revigorantă. Oamenii care aşteaptă să apară la TV stau în camere verzi, pentru a se relaxa. Spitalele utilizează verdele des, pentru că relaxează pacienţii. Miresele în Evul Mediu purtau verde pentru a simboliza fertilitatea. Verdele închis este masculin, conservator şi sugerează bogăţia. Cu toate acestea, de multe ori organizatorii defilărilor pe podium refuză să folosească verdele, pentru că le e teamă că aduce ghinion.

Galben Galbenul vesel, culoarea soarelui atrage atenţia şi el. Deşi este considerată o culoare optimistă, oamenii se enervează mult mai des, iar bebeluşii plîng mai mult în camerele zugrăvite în galben. Este cea mai stridentă culoare, aşa că poate fi dăunătoare, dacă este folosită abuziv. Galbenul îmbunătăţeşte puterea de concentrare, astfel că poate fi folosit în medierea conflictelor. [ aiure-i culoarea asta ca-i prea intensa :)) ]

Purpuriu Culoare regală, purpuriul semnifică lux, bogăţie şi rafinament. Este, de asemenea, feminin şi romantic. Cu toate acestea, pentru că se găseşte rar în natură, purpuriul poate părea artificial.

Maro Solidă, de încredere, culoarea maro este culoarea pămîntului şi se găseşte din abundenţă în natură. Maroul deschis înseamnă onestitate în timp ce maroul închis este asociat cu lemnul sau pielea. Bărbaţii sunt mai îndreptăţiţi să spună că maroul este una dintre culorile lor preferate. Maroul poate sugera, de asemenea, tristeţea şi melancolia.



Sisu - Din Toate Florile

2 comentarii:

  1. si mie'mi place piesa aia ;))

    btw,foarte tare "despre mine"-ul (:

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. De ce nu ai zis de negru ca, de asemenea, reprezinta si o oarecare distanta. Mie, personal, mi se pare ca persoanele care poarta negru vor sa transmita un msj de genu` "stay away!". Nu ma intreba de ce, nu am o explicatie logica. :D

    2. Alb...mirese...puritate. Cate mirese mai sunt pure in ziua de azi? O_o

    3. Rosul este... pasional! Me loves it! <3

    4. Verdele mi se pare fresh. Si daca ar fi sa-mi decorez camera cu verde, as alege o combinatie de verde, alb si foaaaarte putin negru [am o manie cu decorurile negre].

    5. Mov. Aici ai cea mai mare dreptate! Movul reprezinta regalitatea. Am vazut poze cu regii/reginele Angliei si pe langa rosu aveau si un strop de mov. Ne-a zis noua profa de istorie: "Purple stands for their position: KING/QUEEN. The higher position in the country." O aprob. :D

    6. Cand zic maro ma gandesc la...cacat. :)) Deci urasc culoarea. [scz pt limbaj...this is me.]

    RăspundețiȘtergere