luni, 21 decembrie 2009

● Afrodita


Sunt fascinata de istoria greaca . Zeita Afrodita , Athena .. mereu m-a pasionat sa citesc cartea " Iliada , Odiseea , Eneida " . Ma dispera tata sa o citesc cand eram mica si habar nu aveam de ce imi mai zice "Afrodita " .. si nu stiam ca e asa frumoasa , pana acum 3 ani .. O citesc in fiecare an la inceput de iunie .
* Zeita Afrodita .. am ales-o pe ea pentru ca reprezinta Insula Cipru ( singura insula ce o iubesc ) , reprezinta frumusetea interioara si exterioara . Reprezinta " nelinistea " .. heh , cred ca de asta imi zicea tata asa =) . Exista doua povesti : prima ar fi .. ca este nascuta din Iupiter si Diona , iar a doua poveste ar fi .. nascuta din spuma marii .. Eu prefer partea cu spuma marii =) .. suna mai interesant .. ;D *


" Zeita Afrodita "

Potrivit legendei, s-a născut în Cipru . “Stâncile lui Afrodita / Venus” se găsesc pe ţărmul sudic al insulei, pe locul unde - potrivit mitologiei greceşti - a căzut în apa mării înspumate organul masculin de reproducere al zeului Uranus, amputat de rude geloase. Aici s-ar fi născut, din valurile mării învolburate, zeiţa dragostei Afrodita / Venus . Legenda constituie tema mai multor tablouri pictate de artişti renumiţi.

În legătură cu farmecul şi puterea Afroditei circulau numeroase legende: un episod cunoscut este infidelitatea ei faţă de Hephaestus care, descoperind prin surprindere legătura ei cu Ares, a chemat toţi zeii Olympului drept martori. Un alt episod celebru este judecata lui Paris : Zeus a poruncit ca mărul de aur aruncat de Eris , zeiţa vrăjbei şi revendicat în egală măsură de Atena şi Afrodita, să fie acordat de un muritor, Paris, celei pe care o va socoti el mai frumoasă. Cele trei zeiţe s-au înfăţişat înaintea lui Paris pe muntele Ida şi au început să-şi laude farmecele, promiţându-i fiecare câte un dar. Cucerit de frumuseţea Afroditei şi de darul făgăduit de ea - acela de a o lua de soţie pe cea mai frumoasă muritoare, pe Elena si Troia Paris i-a dat ei mărul.

Alegerea Afroditei şi răpirea Elenei au constituit originea razboiul troian . În cursul acestui război, în care rivalele ei, Hera şi Atena, au sprijinit tabăra adversă, Afrodita i-a ajutat în mod constant pe troieni, în special pe Paris şi pe Aeneas. Ea a fost rănită în luptă de către grecul Diomede . Dacă nu a putut împiedica moartea lui Paris şi distrugerea Troiei, în schimb, salvarea lui Aeneas se datorează Afroditei, care l-a ajutat să ajungă pe ţărmurile Italiei. Tot datorită acestui fapt, zeiţa era socotită, sub numele de Venus, drept divinitate protectoare a Romei . Afrodita avea sanctuare celebre la Paphos , Cnidus ,Delos Sicyon .. etc. Cultul ei era celebrat în întreaga lume helenică, cu precădere în insulele Cipru şi Cytera .

Mi-am facut un test .. la plcitiseala " ce zeita sunt " .. si mi-a picat " Afrodita " .. am ramas WTF ! .

Zeita care te reprezinta este : Afrodita, binecunoscuta zeita a iubirii si a frumusetii este probabil cea mai indragita zeitate din mitologia greaca. Pentru ea iubirea se gaseste intotdeauna pe primul loc si face totul pentru a aduce dragostea in viata tuturor. Afrodita reprezinta dragostea adevarata, insotita de cele mai multe ori de pasiune ( Peitho ), dar fara a fi obligatorie compania sa.

Link : http://www.kudika.ro/articol/special/3842/Test-Ce-zeita-esti.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu